Skip to content

Offerte voor je klus

Vergelijk zonnepanelen! 

Bespaar op je stroom en verdien er aan. Wis je dat de waarde van je huis stijgt? Wees je eigen energieleverancier en verkoop je overtollige energie!

Vergelijk alle zonnepanelen eenvoudig. Vul onderstaande vragen in en ontvang gratis vrijblijvende offertes van tot 5 bedrijven. Gewoon één site waar je alles vergelijkt. Het vergelijken van zonnepanelen is nog nooit zo makkelijk geweest. Kies voor de voordeligste! Vergelijk zonnepanelen hieronder.

Zonnepanelen kopen in Friesland, Zuid-Holland, Groningen of waar dan ook in Nederland .. Voordat je zonnepanelen gaat kopen en laat plaatsen: Vergelijk zonnepanelen met elkaar. Je hoeft niet naar verschillende websites te gaan. Dat is veel te ingewikkeld en tijdrovend. Daarom is het vergelijken van zonnepanelen bij OfferteReus.nl tijd besparend en velen malen makkelijker.

Zonne energie

Zonne-energie en windenergie beginnen dan ook een steeds grotere rol te spelen. Voor huishoudens is het gebruik van zonne-energie om hun woning te verwarmen relatief gemakkelijk te bereiken. Hoe? Door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds beter en goedkoper geworden. De terugverdientijd van de investering is meer en meer korter geworden. Maar zonnepanelen hoe werkt het eigenlijk?

De Tussenlaag

De tussenlaag zal wanneer zonlicht op de zonnecel valt een elektrische spanning veroorzaken. Deze elektrische spanning wordt omgezet in gelijkstroom en voert van de ene cel naar de andere cel en van het ene zonnepaneel naar het andere zonnepaneel. Uiteindelijk komt de gelijkstroom aan in de omvormer.

Dunne-film panelen

De laatste jaren is de opkomst van de dunne panelen meer en meer. Ze zijn goedkoper maar minder efficient. Dit wil zeggen dat de winst per paneel en per m2 minder is. Ook de levensduur is nog een vraagteken bij deze nieuwe soort.

Black panelen

Het naam doet je al vermoeden. Ze zijn compleet zwart. Het voordeel hiervan is dat het iets strakker staat dan de reguliere soorten. Ook de rendement is iets hoger dan de conventionele panelen.

De omvormer

De omvormer is van cruciaal belang, want het Nederlandse elektriciteitsnetwerk werkt niet op gelijkstroom, maar op wisselstroom. De omvormer zal de gelijkstroom dan ook tot wisselstroom omzetten. Meestal zijn zonnepanelen met elkaar gekoppeld en is er maar één omvormer. Het kan ook zijn dat elk paneel zijn eigen omvormer heeft. De panelen zijn dan niet met elkaar verbonden en eventuele schaduw zal niet van invloed zijn op het gehele systeem. De schaduw zal enkel de zonnepanelen die in de schaduw liggen beïnvloeden.

Er zijn verschillende omvormers:

  • String-omvormer
  • Micro-omvormer
  • Power-optimizer

De string omvormer is het meest bekende. Dit is ook tevens de goedkoopste. De micro variant is een nieuwere model. Het voordeel hiervan is dat de levensduur langer is en dat de schaduwwerking niet van invloed is op de panelen.

Als je voor een omvormer moet kiezen, denk dan na over het rendement en de levensduur van zo’n omvormer.

De teller

Een teller zal de opwekte elektriciteit van de zonnepanelen bijhouden. Als je minder stroom verbruikt dan dat de zonnepanelen opleveren, dan zal de stroomteller gaan terugdraaien en het overschot aan elektriciteit zal teruggeleverd worden aan de energiemaatschappij. Als je meer elektriciteit verbruikt dan dat dat zonnepanelen leveren, dan neem je elektriciteit van de energiemaatschappij af.

Zonnepanelen op plat dak

Zonnepanelen op plat dak is ook mogelijk, maar heb je wat meer hulpmiddelen nodig. De zonnepanelen mogen namelijk niet plat op het dak liggen maar moeten ook hellendworden geplaatst. Dit is mogelijk met zogenaamde consoles met daarin grind. Hierop worden de panelen geïnstalleerd in een ideale hellingshoek van 35 graden. Het dak richting het zuiden is het beste. Zo genereert de zonnepanelen op plat dak het meest optimale rendement.

Het voordeel van zonnepanelen op een plat dak is dat het aanbrengen veel gemakkelijker is en dat bij problemen de panelen gemakkelijker te bereiken zijn. Wel moet een plat dak voldoende groot zijn om het aantal benodigde panelen kwijt te kunnen. Er moet namelijk rekening gehouden worden dat er een afstand van 0,5 tot 1 meter vrij moet zijn tot de dakrand. Zonnepanelen dicht bij een dakrand lopen namelijk meer risico omdat ze de volle wind kunnen vangen en dan eventueel van het dak kunnen vallen.

Zonnepaneel camper

Je staat in de middle of nowhere en er is geen stopcontact te vinden op de bomen in het bos. Wat doe je dan? Gebruikmaken van je zonnepanelen. Tenminste .. als je niet in een dichtbegroeide woud staat van bomen. Met de zonnepaneel op je camper kijk je gewoon naar je tv midden in de bossen. Of ergens anders waar je op dat moment bent. Gemiddeld gebruik je zo’n 150 Watt per uur in je camper. Maak je een aantal uren gebruik van stroom, dan kun je zelf al uitrekenen wat je nodig hebt.

De zonnepaneel op de camper kun je zelf installeren als je handig bent. Sluit de boel aan op de accu’s en je bent een eind op weg.

Vergunning

Als je zonnepanelen gaat kopen en laat plaatsen, heb je in het algemeen geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Als je twijfelt, informeer dan voor de zekerheid bij de gemeente. Heb je een historische pand of een beschermde monument, dan wordt het een ander verhaal. In dit geval dien je een vergunning aan te vragen. Voor de laatste updates kijk je op de website van de overheid.

Vergelijk zonnepanelen hier

De zonnepanelen installateur

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen inclusief de omvormer en meters vergt expertise. Dit is dus niet een klus om zelf te doen, maar kun je het beste laten uitvoeren door een ervaren zonnepanelen installateur. Zonnepanelen vergelijken doe je op Offertereus heel gemakkelijk en zonder al teveel moeite. Uiteraard is het geheel gratis en vrijblijvend. Je ontvangt verschillende offertes van installateurs die speciaal op jouw situatie zijn afgestemd.

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen, maar waar let ik op?

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen doe je niet zomaar. Kijk eerst of je dak geschikt is. Misschien moeten er wel nodige aanpassingen worden gedaan. Ook dit kan eventueel extra kosten met zich meebrengen. Dus laat je goed informeren.

Daarnaast ga je na of het wel genoeg opbrengt. De kosten en de opbrengst zijn afhankelijk van de grootte van de zonnepanelen en het aantal. Ook speelt de kwaliteit een rol. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer de winst. De apparatuur heeft ook invloed op het geheel. Een slecht omvormer zal weinig winst voor je maken.

Het merk

Wat is het merk wat de installateurs gebruiken. Zo heb je goedkope merken uit China, maar hoe is de kwaliteit hiervan. Ga voor een bekend merk als LG, Sharp, Samsung en Kyocera. Overige merken zijn:

  • Canadian Solar; gek genoeg niet uit Canada, maar uit China.
  • JA Solar; een Chinese fabrikant.
  • First Solar; een Amerikaanse fabrikant.
  • ReneSola; een Chinese fabrikant.
  • Hanwha SolarOne; een Chinese fabrikant.
  • Yingli; een Chinese fabrikant.

Dat het een Chinees product betreft, betekent niet automatisch dat het slecht is. Sterker nog, de meeste panelen komen uit China. En van goede kwaliteit ook. Door de lage prijzen, kan China de markt makkelijk bestormen. Zo kunnen de panelen uit Europa misschien wel goed zijn, maar alleen de vraag is hoe lang ze de strijd met China zullen volhouden.

Vraag voordat je zonnepanelen gaat kopen en laat plaatsen

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen? Kijk dan eerst naar de betrouwbaarheid van het bedrijf. Zodra je offertes ontvangt, kijk dan naar de reviews op het internet. Natuurlijk zijn er bijna altijd wel negatieve reviews te vinden. Kijk gewoon wat de meeste reviews zeggen.

Kijk wat de voorwaarden zijn en het garantietermijn. Maar kijk wel waarop je garantie hebt.

Vraag wat de levensduur is. De meeste gaan minstens 20 jaar lang mee. De rendement kan in die jaren wel minderen.

Wattpiek per paneel

De Wattpiek geeft aan wat de opbrengst is per zonnepaneel. Uiteraard is het aantrekkelijk wanneer 1 zonnepaneel een opbrengst heeft van 250 Wattpiek. Maar kijk niet alleen naar 1 zonnepaneel, maar bereken het geheel. 4 zonnepanelen van 250Wp = 1000Wp. Maar 3 zonnepanelen van 350Wp geeft weer 1050Wp.

Normale of hoog-efficiënte zonnepanelen

Dit is de effectiviteit van een zonnepaneel wat hij per vierkante meter kan opbrengen. Heb je een efficiëntie van 15%, dan betekent dit dat de paneel 150Wp per m2 oplevert.

Bij een hoog-efficiënte paneel kan dit wel oplopen tot 21%. Dit betekent dat de winst per m2 210Wp is.

Dit laatste is ook tevens het duurste paneel. Het voordeel hiervan is dat je met minder panelen dezelfde winst behaalt als met de normale-efficiëntie panelen.

Heb ik een slimme meter nodig

Dat is maar de vraag. Kijk eerste of je huidige meter overweg kan met je nieuwe zonnepanelen. Als je huidige meter terug telt, gebruik dan gewoon je huidige meter.

Daarnaast is het volgend jaar in 2020 nog onzeker of de salderingsregeling nog steeds wordt gehandhaafd. Er was eventueel sprake om deze regeling af te schaffen. Dit zou betekenen dat je de slimme meter voor niks heb aangeschaft.

Een andere nadeel van de slimme meter is dat je privacy minder is. Zo is het uitlezen op afstand mogelijk en ook het uitschakelen van het systeem.

Ga voor kwaliteit

Zoals je uit bovenstaande informatie opmaakt, is het vergelijken van zonnepanele echt wel belangrijk. Als je zonnepanelen gaat vergelijken, kies dan niet alleen voor de goedkoopste. Het voordeel van zonnepanelen vergelijken is dat je ook op kwaliteit kan selecteren. Bekijk wat de installateur jou aanbiedt en of je het allemaal wel wilt hebben. Want waarom zou je betalen voor iets wat je niet wilt hebben. Check dan ook gelijk de garantie hierop. Hebben ze een bepaalde certificering en bekijk de reviews. Verzamel zo alleen de beste installateurs en maak uiteindelijk je keuze.

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen? Vergelijk eerst de zonnepanelen door wat korte vragen in te vullen. Na het versturen van de offerteaanvraag ontvang je binnen een uur tot maar liefst 5 verschillende offertes van installateurs. Vervolgens vergelijk je de offertes op prijs en/of reviews. Het laten plaatsen van zonnepanelen op je dak is nog nooit zo snel en gemakkelijk geweest. Begin nu met zonnepanelen vergelijken! Geen gedoe, niks zelf uitzoeken, wel eenvoudig en snel geregeld.