Skip to content

Offerte voor je klus

Dakkapel offerte aanvragen

Een dakkapel offerte opvragen is zo gebeurd. Een huis bouwen of verbouwen zijn allemaal opties die we maar eens kunnen tegen komen in het leven. Het is dan voor ons belangrijk om een helder beeld te hebben over alles wat we willen ondernemen en hoe we dat willen doen. Gaande weg de “reis” hebben we gelukkig tools die onze ervaring een stuk makkelijker maakt.

De keuze om alles naar onze behoefte te doen gebeuren is vrij ruim en een keuze maken is niet zo snel gedaan. Al met al kun je zeggen dat er veel is dat we kunnen inzetten om onze droom huis waar te maken.

Dakkapel offerte, maar wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een uitbouw van een dak dat schuin is die opgebouwd is uit een verticaal raam kozijn al dan niet voorzien van beweegbare delen, twee driehoek-vormige zijwanden en een afdekking ontworpen in de vorm van een plat-, zadel-, schild- of lessenaarsdak. Dus een dakkapel met schuin dak.

Voordelen, nadelen en soorten

Dakkapellen worden in de meeste gevallen aangebracht om een transformatie teweeg te brengen en om voor meer stahoogte en loop-oppervlak in een ruimte te zorgen.

Vergunning dakkapel

Dakkapel plaatsen en vergunning nodig? Het is altijd vergunningsvrij, zolang je maar aan de randvoorwaarden voldoet. Dit gegeven komt vooral goed uit indien je vergunning voor een aanbouw aan je huis wordt afgewezen.

Met een dakkapel creëer je extra woonruimte of extra ruimte.

Licht is een ander aspect dat de speciale aandacht heeft van een dakkapel. Het is een gegeven dat frisse lucht en daglicht een woonruimte verbeteren, dit beïnvloedt ook je gezondheid, concentratie en productiviteit op een positieve manier.

Dat ze dynamisch zijn komt door het feit dat er van 2 slaapkamers er 3 slaapkamers van gemaakt kan worden en je huis stijgt nota bene met duizenden Euro’s. Helemaal op zijn plaats om te overwegen een dakkapel te plaatsen voor je huis.

Gelijk een dakkapel offerte aanvragen »

Prefab Dakkapellen

Prefab houd in dat hij al voor de plaatsing in elkaar is gezet. Fabrikanten die prefab dakkapellen produceren hanteren standaard afmetingen en daarvan worden binnen een dag een aanzienlijk hoeveelheid geproduceerd.

Vaak bestaat er de mogelijkheid om te kiezen tussen de verschillende modellen en kleuren.

Wil je een dakkapel laten plaatsen in 1 dag? Dan kies je voor een prefab. Doordat hij al voor de plaatsing in elkaar is gezet is de kans groot dat het al binnen een dag staat.

De kwaliteit van prefab dak-modellen wordt optimaal en constant gehouden doordat ze op een gestandaardiseerde wijze in de fabrieken gemaakt worden.

Voordelen Prefab Dakkapellen

Dakkapel hout of kunststof?

De voordelen van dit kunststof dakkapel is dat de kwaliteit op een adequate manier gewaarborgd wordt en dat het minder tijd in beslag neemt om het te laten opzetten.

Verder worden prefab dakkapellen met speciale materialen in elkaar gezet die ervoor zorgt dat het geheel weinig onderhoud vergt. Een dakkapel reinigen doe je eenvoudig met een sopje of water.

Doordat het gewicht van een prefab dakkapel veel lichter is, is het een stuk makkelijker voor de arbeiders om het te plaatsen.

Nadelen Prefab Dakkapellen

Het is zonder meer aangeraden dat voordat je een dakkapel laat plaatsen je eerst dient na te gaan uit wat voor soort materiaal je dakkapel gemaakt moet zijn. Zoals eerder beschreven hebben prefab dakkapellen bijzondere voordelen maar natuurlijk zijn er ook nadelen.

Een van de nadelen is de plaatsing op een oud huis. Een kunststof of prefab dakkapel is dan niet de geschikte keuze. Argumenten die daarbij worden aangedragen is dat een dakkapel gemaakt van kunststof er niet authentiek uit ziet. Gelukkig is er wel een middenweg door een kunststof dakkapel te laten bestellen met een houten structuur.

Een andere nadeel dat kunststof dakkapellen met zich meebrengen is dat wanneer het beschadigd raakt de schade lastig te repareren is. De kosten voor het repareren van een kunststof dakkapel kan namelijk veel hoger oplopen dan wanneer de dakkapel van een ander materiaal zou zijn ontworpen.

Het plaatsen van een dak-uitbouw

Om een dakkapel te plaatsen zijn er een heleboel werkzaamheden die gedaan moeten worden om uiteindelijk de job gedaan te krijgen. Allemaal uitgevoerd door de dakkapellen specialist. In de meeste gevallen begint het s’morgens vroeg.

Het eerste wat er gedaan wordt door de arbeiders die een dakkapel zullen laten plaatsen, is het verwijderen van dakpannenop en rond de plek waar de dakkapel geplaatst zal worden.

Vervolgens wordt er gezaagd in je dak zodat er ruimte ontstaat om de dakkapel te plaatsen.

Nadat dit alles heeft plaats gevonden is het de bedoeling dat er een grote hijskraan arriveert. Deze moet ervoor zorgen dat de dakopbouw op zijn plek wordt gehesen.

Als dit gedaan is volgt er dan wat afrondingswerkzaamheden rondom de dakkapel. Van buiten moeten eventuele spleten bijvoorbeeld gedicht worden met geschikte materiaal maar ook van binnen van het dakkapel moet er gewerkt worden.

Dit kan eenvoudig of grondig uitgevoerd worden maar indien je handigheid het zelf toelaat mag je dit gedeelte voor jouw rekening nemen.

Waarmee moet er rekening gehouden worden?

Een aspect waarmee degelijk rekening gehouden moet worden is het weer. In de regel geld dat je het heel jaar door een dakkapel kan laten plaatsen. Maar onder bijzondere weersomstandigheden gaat dat stukje natuurlijk niet op. Indien je dak met een meter sneeuw bedolven is, is het niet veilig om te beginnen met de werkzaamheden om dakkapellen te laten plaatsen.

Mocht het zijn dat de duur voor het plaatsen van jouw dakkapel meer dan een dag in beslag neemt dan zal men overgaan tot het plaatsen van een stevig stuk bouwplastic om het gat te dichten waar je dakkapel geplaatst zal worden.

Neem voor het plaatsen van een dakkapel gerust een tijdsbestek van twee tot drie dagen. Natuurlijk is het ook mogelijk om binnen een dag te plaatsen, maar met alle opstoppingen is het ruim genomen 3 dagen. Dakkapel op maat? Dan zou het best wat langer kunnen duren.

Dakkapel offerte en dakkapel kosten

Wat kost een dakkapel gemiddeld en wat kost een dakkapel inclusief plaatsen? De prijzen voor een kunststof dakkapel hangen van veel factoren af. Lees vooral op je gemakje de dakkapel offerte goed door.

Om te beginnen zijn er verschillende modellen en kleuren. De een is bijvoorbeeld opgebouwd zonder motieven en de ander met.

Ook factoren zoals prijzen die bekend gemaakt worden maar niet inclusief BTW, montage of glas zijn, dienen goed in de gaten gehouden te worden om niet voor verassingen te komen te staan.

Het al dan niet bezitten van een politiekeurmerk, die de garantie biedt dat er niet zo snel en gemakkelijk ingebroken zal worden, kan ook een rol spelen.

Indien er een ruwe schatting gemaakt, dan kan er gesteld worden dat het ligt in de buurt van €1000 en €1200 per strekkende meter. Zoals eerder gezegd is dit een ruwe schatting gebaseerd op standaard model dakkapel met een platte dak.

Kies je voor een meer exclusief model zoals een iets wat hoge en brede dakkapel dan zal dat ongetwijfeld invloed hebben op de kosten.

Tijd voor een dakkapel offerte

Zit je met het idee om je huis te verruimen of je dakkapel te renoveren? Tijd voor een offerte voor een dakkapel.

Ook is het een unieke gelegenheid om je huis een facelift te geven of om je huis te verbouwen is dit dan ook een handige tip om mee te nemen en te overwegen in hoeverre het zinvol is een dakkapel aan te brengen.

Overweegt je om een dakkapel te laten plaatsen voor je huis? Vraag dan een dakkapel offerte aan.

Neem het zekere voor het onzekere en laat je vooral duidelijk informeren over de kosten en het technisch plaatje.

Vergelijk de verschillende dakkapel offertes met elkaar en maak uiteindelijk de juiste beslissingen die jou minder zal kosten maar de kwaliteit er toch niet eronder zal lijden.

Wij van offertereus hopen dat we je genoeg hebben geïnformeerd en dat het totaal plaatje nu duidelijker geworden is.

Maak de juiste keuze en neem vooral effectieve en efficiënte beslissingen die ertoe leiden dat je zoveel mogelijk een tevreden gevoel krijgt van de beste diensten!