Skip to content

Offerte voor je klus

Help! Inbraak in m'n huis (tijd voor een huisalarm zonder abonnement .. of met)

Je komt thuis en je ontdek dat de deur op een kiertje staat. Je vindt het vreemd. “Ik had toch de deur dicht gedaan?” Dan plotseling verschijnt er een schim. Iets wat je niet herkent. Je hoort rennende mensen, je ziet ineens een paar schaduwen. Je hebt een vermoeden.

Elke 10 minuten is er wel een inbraak ergens in Nederland. Vooral woningen die gunstig zijn gelegen bij een uitvalsweg. Dit zijn de favoriete woningen van de inbrekers. Ze zijn immers zo weg. Dorpen worden het meest getroffen. Hier vindt de meeste inbraken plaats. Vaak vanwege de afgelegen locatie.

Veel mensen zijn bang. En dat is begrijpelijk. Je woning is immers je veilige plek waar je eventueel samen met je familie de dagen doorbrengt. Je wilt toch ook niet dat vreemden zomaar je huis betreden? Tijd voor inbraak beveiliging. En dat is niet alleen een alarminstallatie, maar ook een degelijk hang- en sluitwerk, dievenklauwen, en vergeet niet je klapraam en schuifraam te beveiligen. Dit alles zorgt voor een degelijke huisbeveiliging.

Offerte alarmsysteem | Huisalarm zonder abonnement?

De beveiliging van de woning kan op verschillende manieren gebeuren. Denk aan betere hang en sluitwerk, maar ook aan camera- en/of alarmsystemen. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. De 2 meeste belangrijke soorten zijn:

  • Draadloze alarmsysteem
  • Bedraad alarmsysteem

En dan heb je nog een huisalarm zonder abonnement en met. Lees meer over beveiliging offertes opvragen:

Draadloos Alarmsysteem

Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat er geen hinderlijke kabels door je woning lopen. De detectoren hebben geen kabels.

Het nadeel hiervan is dat de detectoren gebruikt maakt van batterijen. Afhankelijk van het gebruik gaan ze gemiddeld zo’n 1 tot 2 jaar mee.

De prijs van een draadloos alarmsysteem is vaak lager dan een bedraad alarmsysteem.

Bedraad Alarmsysteem

Het voordeel hiervan is dat de detectoren geen batterijen nodig hebben. Daarnaast is een bedraad alarmsysteem stabieler. Het kans op storing is velen malen kleiner.

Het nadeel hiervan is dat er wel kabels dienen worden aangelegd en leidingen. Als er geen kabels of leidingen zijn dient dit dus apart worden aangelegd wat de kosten flink omhoog kan brengen.

Huisalarm zonder abonnement

Met een huisalarm zonder abonnement heb je geen maandelijkse kosten.

Als je wel een abonnement op de meldkamer zou nemen, dan betaal je al gauw € 15 tot € 30 per maand. Je krijgt een sms of een beveiligingsorganisatie belt je op.

Het voordeel van een huisalarm zonder abonnement is dus dat je geen maandelijkse kosten hebt. Daarnaast zal het alarmsysteem je een sms sturen, bellen of een app sturen.

Wel kun je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Hier betaal je jaarlijks een bedrag voor wat varieert tussen de € 80 en € 120.

Vraag hier je offerte aan voor een alarmsysteem »

Uitbreiding

Tegenwoordig wordt een alarmsysteem, smart home alarmsysteem genoemd. Hij is niet alleen uit te breiden met de bekende detectoren, maar ook met camera’s, slimme deurbellen, temperatuur sensoren etc.

Dus vraag je een offerte voor een alarmsysteem aan. Denk dan ook aan een eventuele uitbreiding. Heb je een extra raamdetector nodig? Een extra bewegingsmelder? Of juist een rookmelder? Uiteraard is het ook later uit te breiden. Waarschijnlijk zijn de kosten dan hoger. De installateurs moeten immers nog een keer langskomen en het systeem opnieuw afstellen.

Alarmsysteem en huisdieren

Heb je dieren? Houd er dan rekening mee dat je waarschijnlijk speciale bewegingssensoren nodig hebt. Vaak wordt er een speciale “lensje” voor de bewegingssensor geplaatst. Dit hoeft niet duur te kosten.

Raamdetector

Dit is een detector die aan de raam of deur is bevestigd. Op het moment dat de raam of deur opengaat, verbreekt er een contact in de detector. Dit geeft de detector door aan de centrale, waardoor het alarm afgaat.

Bewegingsmelder

Zoals de naam al suggereert, detecteert de bewegingsmelder bewegingen. Hij doet dit met behulp van infrarood en beweging. Ook dit geeft de detector door aan de centrale, waardoor het alarm af gaat.

Rookmelder

Dit lijkt overbodig, maar red zoveel levens zo’n brandalarm. Op het moment dat de detector rook waarneemt, gaat het alarm af. Er zijn verschillende soorten melders; optische melders, thermische rookmelders en ionisatie-rookmelders:

  • Ionisatie-rookmelders: In de rookmelder bevindt zich een radioactieve bron. Hij meet constant de lucht. Tijdens de luchtstroming ontstaan positief en negatief geladen deeltjes. Zodra geïoniseerde lucht door dit veld stroomt, ontstaat er een elektrische stroom.
  • Thermische rookmelders: Zodra de temperatuur boven de 60°C komt, wordt dit gezien als een brand. In normale omstandigheden is de temperatuur immers niet zo hoog.
  • Optische melders: Hier bevindt zich een fotodiode en een lichtbron. Als er rook voorbij komt, wordt het licht verstoord. Dit ziet de detector en het alarm gaat af.

Glasbreukmelder

De glasbreuk melder detecteert wanneer een raam bijvoorbeeld wordt vernield. Hij reageert op het geluid en de luchtdruk. Hij dient zodanig afgesteld te worden, dat hij niet bij een bepaalde geluid al af gaat. Uiteraard weten de installateurs van alarmsystemen hier alles van.

Bedieningspaneel en afstandsbediening

Handig als je het complete systeem kan inschakelen en uitschakelen :). Daarnaast is het mogelijk om de afstandsbediening als een noodknop te gebruiken. Bijvoorbeeld als een onbekende je huis probeert binnen te komen, terwijl je alarm uitstaat. Druk op de noodknop en de sirenes gaan loeien. Afhankelijk hoe je alarm staat afgesteld. Hij kan namelijk ook op stil-alarm staan. Overleg dit met je alarmsysteem installateur en laat je adviseren.

Hoe werkt een alarmsysteem

Een alarmsysteem werkt via sensoren, soms wel melders genoemd. Stel je hebt een magneetsensor. Tijdens de inbraak wordt het magnetisch veld onderbroken. De sensor zendt een signaal naar de centrale. De centrale ziet dit als een inbraak. De centrale stuurt de sirene een puls, waardoor de sirene afgaat. Op het zelfde moment kan het systeem naar je bellen, een sms of een email naar je sturen. Reuze handig. Zo zie je hoe laat er een alarm was en door welke sensor. En omdat je weet welke sensor het is, weet je gelijk in welke ruimte het alarm plaatsvond.

Uiteraard is het ook mogelijk om een stilalarm in te stellen. De sirene gaat niet af. Dit is bijvoorbeeld bij een overval. Een overvaller kan in paniek raken, waardoor hij geweld tegen je kan gebruiken. Daarom is een sirene in dit geval niet gewenst. Wel bij alle overige inbraken.

Verder is het mogelijk om je alarmsysteem aan te sluiten op een meldkamer. Het signaal gaat rechtstreeks naar een beveiligingscentrale toe. Vraag naar de mogelijkheden tijdens de aanvraag van een offerte voor alarmsysteem.

Buitenbeveiliging

Het alarmsysteem is uit te breiden met een detector voor buiten. Het voordeel hier van is dat de boeven al vroegtijdigworden gesignaleerd. Al voor dat ze je woning betreden. Dit is iets om mee te nemen tijdens je offerte voor een alarmsysteem.

Huisalarm zonder abonnement ook voor bewakingscamera’s

Behalve een huisalarm zonder abonnement, kun je natuurlijk ook een bewakingscamera systeem offerte aanvragen. Het voordeel van camerabeveiliging is dat je beelden hebt, die eventueel als bewijslast kan worden ingezet. Verder is het best wel handig als er iemand aan de deur staat zodat je ziet wie die het is.

De beelden worden opgenomen en vaak kun je deze online live of achteraf bekijken. Daarnaast zijn de camera’s van infrarood ledjes voorzien, zodat ook de beelden in het donker goed zichtbaar zijn. Hierin bestaat verschillende kwaliteiten.

Het systeem is voorzien van een recorder. Er zijn verschillende manieren van opnemen. Zo kun je continue 24 uur per dag opnemen, alleen opnemen op bepaalde tijdstippen of opnemen op het moment dat er beweging is.

De recorder kan in huis of op kantoor staan. Maar ook is het mogelijk om de beelden “on cloud” op te nemen. Het voordeel van on cloud is dat er geen recorder in je huis of kantoor staat. Hij kan dus niet gejat worden.

In de meeste gevallen kun je de beelden op je telefoon live en achteraf bekijken. Hiervoor dient de recorder wel op een internet verbinding te zijn aangesloten. In geval van een systeem on cloud, dienen de bewakingscamera’s zelf op het internet te zijn aangesloten.

Een camerasysteem kan zowel draadloos als bedraad zijn. De bedrade versie is echter velen malen betrouwbaarder.

Tegenwoordig zijn de bewakingscamera’s in HD kwaliteit leverbaar.

Meldkamer

Als je een offerte voor een alarmsysteem aanvraagt, kun je er voor kiezen om het aan te laten sluiten op een meldkamer. De centrale is aangesloten op een beveiligingsmeldkamer. In geval van een inbraak nemen ze contact met je op. Een meldkamer kost gemiddeld tussen de € 20 en € 30 per maand. Wil je deze kosten niet maken? Kies dan een alarmsysteem met een automatisch melding per sms of per email. Een meldkamer is dan overbodig.

Offerte alarmsysteem is leuk, maar wat kost een alarmsysteem

Het voordeel van een offerte voor een alarmsysteem opvragen is dat je precies ziet waar de kosten voor zijn. Normaal gesproken rekent bedrijven de kosten op basis van:

  • Alarmsysteem apparatuur kosten
  • Eventuele voorrijkosten
  • Installatie kosten
  • Uitbreiding
  • Service kosten

Dus als je een offerte alarmsysteem aanvraag doet, vraag dan naar de eventuele bovengenoemde kosten. Installatiekosten en de kosten van de apparatuur is meer dan logisch. Maar vraag ook naar de service kosten en wat het kost als je besluit om later je alarmsysteem uit te reiden.

Offerte voor een alarmsysteem vraag je hier aan »

Tips om kans op inbraak te verkleinen

Voordat je een offerte voor een alarmsysteem aanvraagt, dien je zelf ook het een andere te verbeteren aan je veiligheid in en rondom je huis.

Kijk of alle sloten en sluitingen van ramen, deuren en bovenlichten in orde zijn. Is de opening niet te groot? Inbrekers laten een klein kind door een raamopening kruipen. Is je raamopening hier groot genoeg voor, zorg dan voor een stang die je raamopening halveert of verkleind. Deze stang is bekend onder de naam Secubar.

Dezelfde secubar monteer je op de deuren. Dan wordt het weer een stuk moeilijker om binnen te komen.

Check ook de zwakke plekken zoals garage ingangen. Zorg dat je deze goed “barricadeert”. Stangen die er voor zorgen dat het rolluik niet omhoog gaan.

Uiteraard laat raamsleutels niet hangen en doe er ook geen adressticker op. Heb je een schuifpui? Doe dan een passend balkje in de rails van de schuifpui. Het is een stuk moeilijker om de schuifpui te openen.

Laat buiten geen ladders liggen. Zorg dat je vuilcontainers aan een ketting vastzit en niet dicht bij het raam bevindt. Bankjes staan leuk in je tuin, maar biedt de boef een gelegenheid om hier dankbaar gebruik van te maken als opstapje.

Strooi wat grind in je tuin rondom je huis. Dit maakt lawaai en is dus niet aantrekkelijk voor de inbreker.

Doe de deur altijd op slot. Al ga je voor een paar minuten naar buiten. Maak er een gewoonte van.

Leg nooit sleutels onder een deurmat of ergens achter een buitenbankje. Dit is de bekende weg voor de inbreker.

Woon je afgelegen? Monteer extra sloten op je deuren om de kans op intrappen te verkleinen.

Woon je in een huis met een brievenbus gleuf in je voordeur? Sluit dan je brievenbus af met een soort bak. Dit om te voorkomen dat ze via de gleuf proberen de hendels van je deuren open te hengelen.

Maak een schutting om je woning. Maak hem niet te sterk, zodat ze er overheen klimmen. Plant doornrozen achter de schutting.

Leg waardevolle spullen niet in het zicht. Berg ze op en maak er geen etalage van.

Licht met bewegingsmelders zorgen voor een schrik-effect bij vele boeven. Installeer geen lichten die continu aanstaan. De schrik-effect hiervan is vele malen minder. Bovendien kost het meer geld qua energiekosten.

Uitbreiding van je alarmsysteem met domotica. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een sensor te koppelen aan de verlichting. Of een geluidsbox met wat geblaf van een hond.

Ga je op vakantie? Laat je buren regelmatig je post legen, maak gebruik van tijdsklokken om het licht te laten aan gaan en laat je buren ‘s avonds de gordijnen dichtdoen. Heb je een oprit? Laat dan de buren op je oprit parkeren.

Pas op met sociale media. Het is verleidelijk om daar je vakantiefoto’s te posten. Kwaadwillenden maken hier graag gebruik van.

Richt een whats-app buurtpreventie op om elkaar waar te schuwen voor verdachte situaties.

Je kunt altijd voor kiezen om camerabewaking buiten te laten plaatsen. Kies dan een bewakingscamera met infrarood. Dan zie tenminste ook ‘s nachts de beelden goed. Als je wilt, geef je dit aan tijdens je offerte voor een alarmsysteem aanvraag.

Huisalarm zonder abonnement prijzen

Alarmsysteem huis aanvragen doe je door op de oranje knop te drukken. Er verschijnt een formulier met korte vragen. Deze vul je in. Dit duurt niet langer dan 2 minuten. Dus opzoek naar een alarminstallateur? Beveiliging offertes opvragen voor een woning alarm zonder abonnement (of met) zonder gedoe. Vergelijk je alarmsysteem nu.

Krijg een offerte voor een huisalarm zonder abonnement: