Skip to content

Offerte voor je klus

Home » Blog » Hoe breid je jouw netwerk uit?

Hoe breid je jouw netwerk uit?

  • by

Het is momenteel een verschrikkelijk veel voorkomend probleem. Jij als ondernemer of eigenaar van een bedrijf weet waarschijnlijk precies waar ik het over heb als ik vertel dat je netwerk niet groot genoeg is. Het is fijn dat wanneer je als bedrijf bijvoorbeeld gevestigd bent in de regio Amsterdam, dat je genoeg klanten vindt in deze omgeving, maar wat als ik je vertel dat je nog veel meer mensen kunt benaderen dan alleen de personen uit deze regio? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het uitbreiden van je netwerk.

Naamsbekendheid

Zoals gezegd is een groot aantal bedrijven al gauw tevreden wanneer er ‘voldoende’ geld binnenstroomt. Om even opnieuw in te haken op het bedrijf uit regio Amsterdam, dit bedrijf verdient voldoende om alles draaiende te houden en is erg geliefd in de betreffende regio. Wat als ik vertel dat het veel meer dan dit kan worden? Stel dat heel Nederland jou als bedrijf wil hebben en producten of diensten wil aanschaffen van jouw bedrijf. Om dit te bereiken moet jouw naamsbekendheid natuurlijk veel groter worden.

Hoe vergroot ik mijn naamsbekendheid?

Bedrijven die geen genoegen nemen met ‘voldoende’ weten precies waar ik het over heb als ik zeg dat het vergroten van je naamsbekendheid een enorme uitdaging is. Het is extreem lastig om mensen uit een andere regio gemakkelijk te benaderen en ervoor te zorgen dat zij jouw goederen of diensten ook daadwerkelijk aanschaffen.

Het vergroten van deze naamsbekendheid mag dan wel een grote uitdaging zijn, maar toch bestaat er een flink aantal trucjes om er toch in te slagen. Want zeg nou zelf, wie wil geen negen als je momenteel een zesje hebt?

  • Reclamecampagne:

Idee één voor het vergroten van jouw naamsbekendheid is het opstarten van een reclamecampagne. Reclames in kranten of op televisie of radio zijn bewezen effectief. Wanneer jij een specialist op dit gebied kan vinden om een passende reclame voor jou te maken ben je binnen!

Ook het verspreiden van folders en flyers is enorm effectief als het gaat om het vergroten van de naamsbekendheid. Wanneer mensen jouw mooi ontworpen flyer of folder zien liggen zijn ze zeker geneigd om hier even de tijd voor te nemen en er goed naar te kijken. Zorg ervoor dat mensen met eventuele vragen, opmerkingen of aankopen gemakkelijk kunnen bereiken via de contactgegevens op de folder.

Ik weet zeker dat jouw naam op deze manier op veel meer plekken dan alleen jouw regio klinkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *