Skip to content

Offerte voor je klus

Goedkope kunststof kozijnen

Goedkope kunststof kozijnen zijn geen slechte kozijnen. Ze zijn gewoon een stuk goedkoper geworden. Stukken goedkoper dan houten kozijnen.

Wat is een kozijn?

Een kozijn is een raamwerk gemaakt van hout, metaal of kunststof waarin een deur, raam of ander element wordt aangebracht. Kunststof kozijnen zijn kozijnen die doorgaans vervaardigd zijn van PVC.

Men verkiest kunststof kozijnen boven de houtenkozijnen door hun duurzaam karakter. Maar dat is niet het enige reden.

Het onderhoud

Als we bijvoorbeeld kijken naar het onderhoud dan zien we dat goedkope kunststof kozijnen in vergelijking met kozijnen van hout veel beter zijn. Dit en nog veel meer maken dat bouwvakkers steeds sneller kiezen voor kozijnen gemaakt van kunststof.

Binnen de bouwsector moet op de financiën worden gelet. Daarbij hoort dat er effectieve maar vooral efficiënte beslissingen genomen moeten worden. Wat klink dat mooi hè. Bovendien moet men niet de duurzaamheid en de kwaliteit uit het oog verliezen.

De aannemer

Een goede aannemer moet in staat zijn om ook goede adviezen te geven. Maar ook inzicht hebben wanneer het gaat om het uitkiezen van materialen die ze tijdens de bouw of herstelwerkzaamheden gebruiken. Zoals we eerder hebben gezegd, kiest men kunststof kozijnen boven kozijnen van ander materiaal.

Verderop gaan we dieper in op waarom men kiest voor goedkope kunststof kozijnen boven kozijnen van ander materiaal. Natuurlijk is het aangeraden om zelf ervan overtuigd te raken over de voordelen die kunststof kozijnen te bieden heeft. Lees maar eens verder ..

 

De natuurlijke vertoning

Een ander belangrijk punt is dat ontwerpers van kunststof kozijnen hun producten hebben aangepast door nieuwe ontwikkelingen binnen de bouw sector. Waar het vroeger zo was dat je aan een kunststof kozijn zag dat het van plastic was vervaardigd, is dat nu niet meer het geval.

Tegenwoordig hebben kunststof kozijnen een natuurlijke vertoning en zie je nauwelijks met het blote oog het verschil tussen een kozijn vervaardigd van hout en een kozijn vervaardigd van kunststof. Goed hè.

Klik hier voor een kozijn offerte »

De prijs

Het meest gevoelige onderwerp in Nederland, de prijs. Wat zijn de kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen?

De prijs is afhankelijk van enkele punten. Zo spelen dikte en lengte een belangrijke rol voor het bepalen van de prijs. Behalve inspanning bespaart kunststof kozijnen een hoop geld en tijd. Het is vrij makkelijk om het in elkaar te zetten. Hierdoor wint ment veel tijd mee.

3 redenen waarom je voor goedkope kunststof kozijnen moet kiezen

  1. Goedkoper dan hout
  2. Milieuvriendelijker
  3. Extra isolerend dan houten kozijnen

Als we kozijnen van kunststof en kozijnen van hout naast elkaar zetten en de prijs vergelijken dan trekken we de conclusie dat kunststof kozijnen relatief veel goedkoper is. Dit hangt nauw samen met het gegeven dat hout veel meer tijd en energie in beslag neemt om mee te werken tijdens het productie proces dan PVC.

Goedkoper dan hout

Een andere reden waarom hout kozijnen duurder is dan goedkope kunststof kozijnen is dat hout, met de huidige ontwikkelingen van Global Warming en milieuactivisten die ernaar streven om op een duurzame manier aan houtkap te doen, een stijgende trend aan het vertonen is.

Door de huidige ontwikkelingen, in het bijzonder de aangevoerde druk door milieuactivisten, maken dat hout handelaren sneller geneigd zijn om de prijzen van hout op te schroeven.

Illegale houtkap

Illegale houtkap mag nu niet meer. Bovendien is een certificaat nodig van verantwoord woudbeheer wanneer het gaat om tropisch regenwoud. In een tropisch regenwoud doet men nu niet zomaar aan houtkap.

Allemaal regels en voorwaarden die zijn komen kijken om orde en structuur binnen de houtsector te brengen. Dit heeft als gevolg gehad dat handelaren meer geld uitgeven om aan al deze voorwaarden te voldoen of om tenminste een deel van deze kosten te dekken. En dit werkt natuurlijk door naar de kostprijs van alle producten die van hout zijn gemaakt.

Daar houtenkozijnen onder die categorie valt, zijn dus de prijzen de afgelopen periode niet ongewijzigd gebleven. Er is ook een stijgende trend te merken. In de bouwsector is dit niet onopgemerkt gebleven. Daarom kiezen aannemers tegenwoordig vaker voor kunststof kozijnen.

Vervanging voor hout

Voor de hand liggende opties zijn dan om te kijken naar welke producten elkaar kunnen vervangen zonder dat de kwaliteit er achteruit op gaat.

Goedkope kunststof kozijnen bieden hierbij een ideële oplossing om kozijnen van hout te vervangen. Maar niet alleen om de financiële redenen kiezen aannemers voor kunststof kozijnen boven kozijnen van hout.

Ook de technische aspecten blijken niet onder te doen en ben je dus beter af met kunststof kozijnen.

Vraag hier je offerte aan voor goedkope kunststof kozijnen

1 + 1 = 2

Als we dan alles optellen en keurig afwegen ga je slim om met geld door ervoor te zorgen dat je bouwproducten uitkiest die goedkoper zijn, maar toch in kwaliteit hoog zijn.

Er is dus geen discussie mogelijk. Bijna iedereen bevestigt dat het kiezen voor goedkope kunststof kozijnen een goede beslissing is.

Goedkope kunststof kozijnen zijn milieuvriendelijker

De tweede optie waarom kiezen voor kunststok kozijnen een betere optie is hebben we zo een beetje in de vorige alinea ingeleid. Het heeft alles te maken met milieu.

Als bouwbedrijf doet het er wel degelijk toe welke middelen je gebruikt om je klanten tevreden te stellen met je uitgevoerde opdrachten. Doordat maatschappelijke groepen, in deze milieuactivisten, bewustwordingscampagnes hebben gevoerd in de afgelopen jaren heeft dit ervoor gezorgd dat er inderdaad een bewustwording is ontstaan onder de bevolking. De milieuactivisten krijgen ook nog eens gelijk door desastreuze klimaatveranderingen die zich zijn gaan voordoen.

Om dan even een kijkje te nemen in de Verenigde Staten van Amerika. Daar zijn de winterstormen een steeds agressievere vorm aan het ontwikkelen. En dat komt allemaal door Global Warming.

De roep om verantwoordelijk om te gaan met de bossenis de afgelopen periode groter en groter geworden. De bevolking ziet dit en willen ook graag daarin verandering hebben.

Om dan hun steun uit te spreken gaan ze hout producten minder consumeren. En natuurlijk gaat dat niet altijd even makkelijk. Maar dat de gemeenschap iets doet met de boodschap van de milieuactivisten is duidelijk.

De gemeenschap kijkt ook met zo een lens naar instellingen, bedrijven, bouwbedrijven en aannemers.

De huidige ontwikkelingen zijn ook de aannemers niet onopgemerkt gebleven. Ook zij hebben hun werkwijze aangepast. Het komt erop neer dat je meehelpt om milieuvervuiling tegen te gaan door te kiezen voor kunststof kozijnen boven hout kozijnen.

Extra Isolerende werking van goedkope kunststof kozijnen

De derde reden waarom er voor kunststof kozijnen gekozen wordt, is meer van technische aard. Namelijk de extra isolerende werking.

Doordat kunststof kozijnen een goede isolerende werking heeft, komt dit de kwaliteit van bouwwerkzaamheden ten goede. Een kunststof kozijn vervangen is niet het moeilijkste.

Voor kunststof kozijnen bestaan er namelijk isolatiefolie. Isolatiefolie wordt gewoon aan een bestaand raam aangebracht om zo de isolatiewerking te verbeteren. Naast isolatiefolie is er ook een andere mogelijkheid om het isoleren aan te pakken.

Klik hier om snel je offerte op te vragen »

Tochtbanden

Het alternatief daarbij is om gebruik te maken van tochtbanden. Deze zorgen ervoor dat de isolatie waarde van je kunststof kozijnen op een opvallende manier verbeterd.

Bij de isolatiewaarde van kunststof kozijnen is het wel van belang om te weten wat men plaatst. Bijvoorbeeld gaat het om een deur of raam.

Gaat het om een deur, dan zijn er andere handige technieken die men gebruikt om de isolatiewaarde op te schroeven.

Goedkope kunststof kozijnen in het algemeen

Natuurlijk zijn er bepaalde punten op te merken wanneer het om kunststof kozijnen gaat. Alhoewel de rode draad is dat kunststof kozijnen de overhand heeft op hout kozijnen, neemt het niet weg dat kunststof kozijnen een niet-helemaal perfect keuze is.

Zoals alles zijn min en pluspunten heeft, heeft ook kunststof kozijnen zijn minpunten:

Nadelen goedkope kunststof kozijnen

Allereerst zijn er verschillende soorten kunststof kozijnen te vinden. De ene stof nog sterker dan de andere, dit hangt allemaal af van wat voor soort plastic soort het gaat.

Beschadigde kozijnen repareren is veel lastiger dan kozijnen gemaakt van hout. Doordat goedkope kunststof kozijnen doorgaans uit PVC vervaardigd zijn, is het bijna helemaal niet meer te repareren wanneer het beschadigd raakt.

Een ander punt is dat je geen gaten of moeilijk gaten in kunststof kozijnen kan maken omdat de kans op schade dan groot is.

Genoeg over de nadelen, we zullen het kort over de gemiddelde prijs hebben.

Waar hangt de prijs van af

De gemiddelde prijs van goedkope kunststof kozijnen hangt van een aantal punten af:

Denk bijvoorbeeld aan het soort glas je wilt laten plaatsen voor je ramen. Als het om enkel glas gaat, moeten de kunststof kozijnen weer anders in elkaar worden gezet dan wanneer je zou kiezen voor dubbel glas.

Het gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen is net als de prijzen van kunststof kozijnen sterk afhankelijk van het materiaal.

Inoutic kwaliteit is de meeste bekende. Deze fabrikant maakt hoogwaardige kwalitatieve kozijnen.

Hoewel het vrij lastig is om de levensduur van kunststof kozijnen te bepalen maakt men toch een ruwe schatting. Kunststof kozijnen gaan gemiddeld 50 jaar mee. Hiermee is de duurzame karakter van kunststof kozijnen bevestigd.

Het onderhouden van goedkope kunststof kozijnen gaat ook op een veel makkelijkere manier dan kozijnen gemaakt van hout. Kunststof kozijnen houd je eenvoudig schoon door met een vochtig lapje over de kozijnen heen te gaan.

Een belangrijk aandachtspunt is dat groene aanslag en zwarte verwering moeilijker is om te verwijderen naarmate het langer blijft zitten op kunststof kozijnen. Dus onderhoud moet wel op een zo goed mogelijke basis geschieden.

Een ander belangrijk punt is het keurmerk van kunststof kozijnen.

Kwaliteit van goedkope kunststof kozijnen

Kwaliteit is erg belangrijk. Een van de belangrijkste keurmerk wanneer het gaat om kunststof kozijnen is VKG. VKG staat voor Vereniging kunststof Gevelindustrie.

De bedoeling van deze vereniging is dat de kwaliteit gewaarborgd wordt. Maar ook, iedereen die lid is van deze vereniging de kwaliteitsregels van kunststof kozijnen in acht nemen.

Het politiekeurmerk

Indien goedkope kunststof kozijnen over een politiekeurmerk beschikken betekent dit dat ze inbraakwerend zijn.

Misschien goed om te vermelden dat sommige verzekeringsmaatschappijen extra korting kunnen geven als, jouw huis over zo’n keurmerk beschikt.

Let wel dat niet alleen je ramen of deuren een politiekeurmerk moet hebben, maar je gehele woning. Indien je een alarmsysteem wilt hebben, kijk dan gelijk even hier.

Als je het nog niet weet welke type kozijnen je moet kiezen, mag je nu gerust voor goedkope kunststof kozijnen gaan. Laat je kozijnen vervangen. De garantie voor een duurzame optie!